Producten 1-24 van 33

Sorteer op sort-descending
Sale
Schaduwdoek - waterafstotend vierkant 2x2 m zandkleurig
Sale
Schaduwdoek - waterafstotend driehoek 4x4x4 m donkergrijs
Vanaf € 46,99
Incl. 21% BTW
Sale
Strandtent Bernheze zonbescherming 200x200x170 cm blauw pro.tec
Sale
Strandtent Bernheze zonbescherming 200x200x170 cm grijs pro.tec
Sale
Strandtent Bernheze zonbescherming 270x270x210 cm blauw pro.tec
Sale
Strandtent Bernheze zonbescherming 270x270x210 cm grijs pro.tec
Sale
Schaduwdoek - waterafstotend rechthoekig 3x5 m lichtgrijs
Vanaf € 51,99
Incl. 21% BTW
Sale
Terrasluifel markies zonnescherm 140x270 cm donkergrijs
Sale
Terrasluifel markies zonnescherm 140x420 cm donkergrijs
Vanaf € 19,99
Incl. 21% BTW
Sale
Schaduwdoek - waterafstotend driehoek 3x3x3 m donkergrijs
Sale
Schaduwdoek - waterafstotend driehoek 3x3x3 m zandkleur
Sale
Schaduwdoek - waterafstotend rechthoekig 2x3 m donkergrijs
Sale
Schaduwdoek - waterafstotend rechthoekig 2x3 m lichtgrijs
Sale
Schaduwdoek - waterafstotend vierkant 4x4 m lichtgrijs
Sale
Schaduwdoek - waterafstotend rechthoekig 3x5 m donkergrijs
Sale
Schaduwdoek - waterafstotend rechthoekig 3x4 m zandkleurig
Sale
Schaduwdoek - waterafstotend rechthoekig 3x4 m lichtgrijs
Sale
Schaduwdoek - waterafstotend rechthoekig 3x4 m donkergrijs
Sale
Schaduwdoek - waterafstotend vierkant 3x3 m lichtgrijs
Sale
Schaduwdoek - waterafstotend vierkant 3x3 m donkergrijs
Sale
Schaduwdoek - waterafstotend rechthoekig 2,5x5 m donkergrijs

Luifels: de ideale zonwering in de tuin, op het terras of balkon

Warmere dagen lokken ons naar onze tuinen thuis. In deze periode is een zonnezeil een prachtig decoratief element dat optimale bescherming biedt tegen schadelijke UV-stralen. Het is snel en eenvoudig te installeren - dus ook perfect voor wie weinig tijd heeft! De afzonderlijke modellen verschillen in vorm, kleur, grootte en materiaal.

In de PremiumXL online shop vindt u verschillende zonnezeilen voor het terras of balkon - kies vandaag nog uw model in aangepaste afmetingen!

De perfecte voortent voor elke behoefte

De volgende factoren zijn belangrijk bij het kiezen van de juiste zonwering:

  • Vorm: Moet het driehoekig, trapeziumvormig of vierkant zijn?
  • Afmetingen: Hoe groot moet het zonnescherm zijn?
  • Bevestigingsmogelijkheid: wordt het aan het dak of aan de muur bevestigd?
  • UV-, wind-, regen- en privacybescherming: Moet het waterdicht zijn als regenbescherming of alleen als zonwering?

Je kunt een klassieke luifel gemakkelijk in de tuin of als balkonzonwering installeren. Het biedt betrouwbare bescherming tegen UV-straling, wind, water en ongewenste inkijk. De zonwering is geschikt voor serres of als luifel op het terras. Het wordt vaak bediend met een trekkoord en kan dus worden opgerold.

Vorm, kleur, materiaal en maat: waar je rekening mee moet houden

Een zeil is een uitstekende manier om een schaduwplek te creëren zoals een parasol. Als je echter kiest voor een zonnescherm, zijn er een paar aspecten waar je rekening mee moet houden.

Bijpassende kleur voor optimale bescherming tegen de zon

Niet elke kleur beschermt de zon even goed. Een donkergekleurde stof dringt minder UV-stralen door en biedt daarom in eerste instantie de beste bescherming tegen de zon. Maar donkerder gekleurde materialen warmen ook sneller op. Daarom zijn dergelijke luifels vooral geschikt voor goed geventileerde zones in de tuin of op het terras, maar niet voor balkons met zijmuren.

Als je ondanks de bescherming toch van de zon wilt genieten, is een lichtere versie bijna altijd geschikter. Op een klein balkon kunnen zwarte of grijze modellen de ruimte aanzienlijk verduisteren. Hoewel dit een goed privacyscherm is, verlies je licht.

Welke formulieren zijn er?

Driehoekig: Driehoekige modellen zien er elegant uit als zonwering op het terras of balkon. Er zijn slechts drie punten nodig voor bevestiging met roestvrijstalen D-ringen. Dit alternatief is daarom de perfecte keuze voor een gezellig hoekje. Een driehoekig zeil werpt echter minder schaduw dan andere maten en is daarom niet het perfecte privacyscherm op het balkon. Daarnaast is het slechts gedeeltelijk geschikt als regenbescherming, omdat het minder goed bestand is tegen weer en wind. Bij premiumXL vind je online verschillende driehoekige zeilen in de afmetingen 3x3x3, 4x4x4, 5x5x5 en 3,6x3,6x3,6 meter.
  
Vierkante zonnezeilen: Een vierkant of rechthoekig zonnezeil geeft meer schaduw en is een betere regenbescherming dan een driehoekige versie. Je vindt onze zonneschermen in verschillende maten tegen eerlijke prijzen.

Trapezium: Bij trapeziumzeilen liggen twee hoeken dichter bij elkaar. Ze zijn perfect als de bevestigingspunten aan de kortere kant dichter bij elkaar moeten zitten. Ze zijn ideaal voor een smallere huismuur of voor de terrasdeur.

Op maat gemaakt: Je kunt ook een nieuw zonnezeil op maat laten maken voor elke tuin, terras of balkon.

De juiste stof

Lucht- en waterdoorlatende luifels van HDPE beschermen tegen UV-stralen. Ze bieden echter geen bescherming tegen regen. Als je op zoek bent naar een waterdicht alternatief voor het balkon of de buitenruimte, dan zijn zonneschermen van PES-weefsel de eerste keuze. In de PremiumXL online shop vind je alleen waterdichte modellen voor je tuin of balkon. Deze waterafstotende zonneschermen zijn gemaakt van 100% polyester stof en gecoat met polyurethaan.

Een zonnescherm bevestigen

Voor de bevestiging moeten weerbestendige en dragende ankers of zware bevestigingsmiddelen van de hoogste kwaliteit worden gebruikt. Plastic ankers moeten worden vermeden omdat ze bij harde wind eenvoudig kunnen loskomen van het metselwerk. Stevige roestvrijstalen palen zijn geschikt voor vrijstaande installatie in de tuin. Ze worden in beton gezet met een lichte helling naar buiten (ongeveer 10 graden). Het zonnescherm moet zo strak mogelijk worden gespannen als het geen oprolbaar zonnescherm is. Zo kan regenwater beter weglopen. Als er te veel gewicht op uw waterdichte model komt, zal het doek gemakkelijk scheuren. Daarnaast wordt een hellingshoek van 30 graden aanbevolen voor zowel het terras als het balkon. Het laagste punt moet net hoog genoeg zijn om er zonder problemen onderdoor te kunnen lopen. Een hoogte van 2,5 tot 3,5 meter wordt aanbevolen.

De beste manier om een zonnescherm schoon te maken

Stof, zand, uitwerpselen en andere afzettingen hopen zich op een zonnescherm op het balkon of in de buitenruimte op. Zo maak je het schoon:

  1. Verwijder ze eerst met een zachte borstel.
  2. Een microvezeldoek is ook geschikt voor PES-zonnezeilen.
  3. Meng voor het reinigen 30 °C warm water met een mild reinigingsmiddel en breng de oplossing voorzichtig aan op het zeil. Spoel het reinigingsmiddel vervolgens uit met helder water.
  4. Intrekbare zonneschermen mogen alleen worden ingetrokken als ze volledig droog zijn. Dit voorkomt schimmelvorming.

Het juiste moment om schoon te maken

Als de zon tevoorschijn komt, wordt UV-bescherming steeds belangrijker. In de lente kan de zonwering worden opgehangen en tot laat in de herfst buiten blijven hangen. Voor de eerste sneeuw of vanaf windkracht 7 moet het doek worden weggehaald op het dakterras en in de tuin.

Luifels kopen bij premiumXL

Ontdek in onze online shop een divers aanbod van hoogwaardige luifels en bijpassende accessoires. Onze producten bieden optimale bescherming tegen de zon en zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en maten, met prijzen die variëren van € 18,99 tot € 56,99. Op zoek naar een flexibelere oplossing? Kijk dan eens naar onze zonneschermen!

loader
Bezig met laden...