Producten 1-12 van 526

Sorteer op
Vanaf € 62,99
Incl. 21% BTW
Vanaf € 47,59
Incl. 21% BTW
Vanaf € 45,04
Incl. 21% BTW
Sale
[lux.pro] Industriële hanglamp Rouen 5xE27 zwart en messing
€ 57,74 € 76,99
Incl. 21% BTW
30 dagen beste prijs
: € 57,74
Sale
[lux.pro] Staande lamp Athlone 145 cm zilverkleurig en zwart
€ 45,59 € 56,99
Incl. 21% BTW
30 dagen beste prijs
: € 45,59
Vanaf € 31,19
Incl. 21% BTW
Vanaf € 22,39
Incl. 21% BTW
Vanaf € 29,59
Incl. 21% BTW
Vanaf € 34,39
Incl. 21% BTW
Sale
[lux.pro] Hanglamp Morley 2xE27 zwart
€ 34,39 € 42,99
Incl. 21% BTW
30 dagen beste prijs
: € 34,39
Sale
[lux.pro] Hanglamp Morley 3xE27 zwart
€ 38,39 € 47,99
Incl. 21% BTW
30 dagen beste prijs
: € 38,39
Vanaf € 21,59
Incl. 21% BTW

Advies en tips over verlichting

Een van de belangrijkste taken bij het inrichten van een appartement is het goed doordacht maken van de binnenverlichting. De verlichting bepaalt hoe we ons voelen in een ruimte, want licht zorgt voor een gezellige sfeer. Als je gaat bouwen, een appartement verbouwt of gewoon wilt veranderen, dan ben je bij premiumXL op de juiste plek. Vind een lamp in ons aanbod, of je nu op zoek bent naar een mooie tafellamp of een spectaculaire kroonluchter, bij ons vind je vast en zeker het stuk dat je leuk vindt.

Welke lampen zijn geschikt voor de verschillende kamers in het appartament?

Lichte kamers hebben een positief effect op het welzijn. Met de juiste lamp of armatuur kunnen we onze woonruimte vakkundig in scène zetten en onze feelgoodfactor verhogen. Het onderwerp lichtontwerp moet minstens evenveel aandacht krijgen als het interieurontwerp. Bij een nieuwbouw heb je het voordeel dat je tijdens de planning voldoende stopcontacten kunt plannen en zo een correct lichtconcept kunt ontwerpen. We hebben beperkte speelruimte bij het renoveren of opfrissen van oude verlichting. Ook hier is het creëren van de ideale lichtsfeer en het vinden van de juiste verlichting niet onmogelijk. Je hoeft alleen maar te onthouden dat elke kamer afzonderlijk moet worden bekeken. Als vuistregel geldt dat een mix van verschillende lampen zorgt voor de ideale verlichting voor het appartement.

Achtergrondverlichting, zone verlichting, sfeerverlichting

Functionele en aangename verlichting creëer je alleen door meerdere lichtbronnen te combineren. Als basisverlichting kan bijvoorbeeld een grote, in het oog springende plafondlamp worden gebruikt, die een mooi helder licht geeft. Het licht wordt relatief gelijkmatig in de ruimte verdeeld en werpt nauwelijks schaduwen. Een stijlvolle kroonluchter is een echte blikvanger en geeft de ruimte een extravagante uitstraling. Kies in plaats van één lamp liever voor meerdere lichtbronnen. Een ruimte die alleen verlicht wordt met een plafondlamp of kroonluchter kan saai overkomen, hierdoor kun je gedoseerd accentlicht inzetten en de aandacht vestigen op bijzondere details. Daarnaast kun je, afhankelijk van de grootte van de ruimte, staande lampen en wandlampen gebruiken. Naast achtergrondverlichting is het belangrijk dat we de juiste sfeerverlichting vinden. Zoneverlichting verbetert de waarneming van moeilijke visuele taken, bijvoorbeeld tijdens het koken of werken. Ook krijgt de eettafel vaak een eigen verlichting, waarbij de beste keuze voor gerichte verlichting een hanglamp is. De juiste verlichting in de studeerkamer is net zo belangrijk als een ergonomische bureaustoel of een in hoogte verstelbaar bureau. Een goede kamerverlichting in het thuiskantoor kan worden bereikt met verschillende lichtbronnen. Plafond- of hanglampen dienen ook als voldoende basisverlichting. Wandlampen zijn ook een goede keuze om voldoende licht in je werkruimte te krijgen. Directe verlichting van het bureau creëer je met tafellampen of bureaulampen.

Koop lampen online bij premiumXL

Ben je op zoek naar een moderne plafondlamp voor je woonkamer? Zou jij je tafellamp vervangen? Kijk eens rond in ons lampenassortiment en bestel vanuit je luie stoel! Kies uit moderne en stijlvolle kroonluchters en hanglampen, plafondlampen, wandlampen, tafel- en vloerlampen!

Bezig met laden...