Producten 1-24 van 301

Sorteer op sort-descending
Sale
lux.pro Hanglamp Liverpool 160x18 cm zwart en beige E27
Vanaf € 81,59
Incl. 21% BTW
Sale
lux.pro Staande lamp Witney vloerlamp 154 cm 3xE14 zwart en goudkleurig
Vanaf € 35,99
Incl. 21% BTW
Sale
lux.pro Tafellamp Alfreton bureaulamp 36 cm E14 beige chroom wit
Vanaf € 47,99
Incl. 21% BTW
Vanaf € 51,79
Incl. 21% BTW
Sale
lux.pro Staande lamp Sunderland vloerlamp 180 cm zwart en beige E27
Vanaf € 22,99
Incl. 21% BTW
Sale
Design hanglamp Willenhall E27 wit en creme lux.pro
€ 24,99 € 26,99
Incl. 21% BTW
Sale
Design hanglamp Willenhall E27 wit en zandkleurig lux.pro
Vanaf € 31,99
Incl. 21% BTW
Sale
Design hanglamp Wigan E27 koffiekleur en creme lux.pro
Sale
Design hanglamp Wigan E27 zwart en wit lux.pro
€ 31,99 € 44,99
Incl. 21% BTW
Sale
Design hanglamp Wigan E27 wit en donkergrijs lux.pro
€ 33,99 € 44,99
Incl. 21% BTW
Sale
Staande lamp Nesna vloerlamp 185 cm E27 zwart en wit lux.pro
Sale
Wandlamp Alnwick 24x22x15 cm E14 chroomkleurig lux.pro
Sale
Hanglamp Ampthill met kunstkristallen 3xE14 chroomkleurig lux.pro
Sale
Staande lamp Meløy vloerlamp 162 cm E27 zwart en wit lux.pro
Sale
lux.pro Design plafondlamp Abbey 12x34 cm 3xE14 zwart goudkleurig wit
Sale
lux.pro Design plafondlamp Widnes 14,5x28x28 cm 4xG9 zwart en goudkleurig
Sale
lux.pro Tafellamp Abergele bureaulamp 68 cm E27 zwart en goudkleurig
Sale
lux.pro Tafellamp Watford bureaulamp 67 cm E27 zwart en houtkleurig

Wat is het verschil tussen lampen en armaturen?

Laten we eerst een paar feiten bekijken! In de wereld van verlichtingsontwerp is er een belangrijk onderscheid tussen een lamp en een armatuur. Een lamp verwijst naar de lichtbron zelf, terwijl een armatuur de armatuur omvat. Lamp en armatuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden - zonder lamp is er geen lichtbron en zonder armatuur is er geen manier om het witte licht te reflecteren en te richten.

Het lijdt geen twijfel dat deze technologie een van de grootste uitvindingen van de mensheid is. Sinds Thomas Edison in de 19e eeuw de gloeilamp ontwikkelde, is de wereld helder en kleurrijk verlicht. Tegenwoordig is goede verlichting niet meer alleen een fundamenteel aspect. De juiste verlichting, die je online in onze winkel kunt kopen, verandert de uitstraling en sfeer op magische wijze.

Welke soorten lampen zijn er?

Lampen kunnen meer dan alleen een kamer verlichten. Ze zijn ook een belangrijk onderdeel van het interieur en versterken elke sfeer. Maar hoe bepaal je welke lamp het beste bij jouw huis past? Ontdek welke soorten er zijn!

Staande lampen

Staande lampen zijn een perfecte aanvulling voor een woon- of slaapkamer. Ze kunnen het gevoel van comfort en gezelligheid in de kamer versterken. Staande lampen zijn er in verschillende designs - van modern en elegant tot klassiek en traditioneel.

Plafonnières

Plafonnières zijn perfect voor keukens of badkamers omdat ze heldere en brede verlichting bieden. Plafondlampen zijn ook ideaal voor kamers met lage plafonds omdat ze niet veel ruimte innemen. Bij het kiezen van een plafondlamp moet je ervoor zorgen dat deze past bij het ontwerp van je kamer en helder genoeg is om goede verlichting te bieden.

Tafellampen

Tafellampen zijn geweldig voor bureaus boekenkastenof nachtkastjes. Ze kunnen voor warme verlichting zorgen en tegelijkertijd de kamer accentueren. Bij het kiezen van een tafellamp moet je ervoor zorgen dat hij fel genoeg is.

Hanglampen

Hanglampen geven een gevoel van elegantie en stijl. Ze zijn vaak het middelpunt van een kamer. Bij het kiezen van een hanglamp is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze past bij de kamer waarin ze wordt geïnstalleerd - zowel qua design als qua grootte.

Wandlampen

Wandlampen dienen meestal als extra verlichting en worden gebruikt om bepaalde gebieden of meubels te benadrukken. Ze vormen ook een aanvulling op fellere kamerverlichting en zorgen voor een zachtere en meer sfeervolle ambiance.

Lichtbronnen: zuinig & milieuvriendelijk

De twee belangrijkste kengetallen bij het kopen van lichtbronnen zijn watt en lumen. Watt geeft aan hoeveel energie een lamp verbruikt en lumen beschrijft hoeveel licht het uitstraalt. Een hoog aantal lumen betekent dus dat er veel licht wordt uitgestraald. Bij traditionele gloeilampen was het wattverbruik vaak vrij hoog om een grote hoeveelheid licht te produceren.

Spaarlampen met voorschakelapparaten, lineaire hoogspanningshalogeenlampen en laagspanningshalogeenlampen met reflectoren zijn echter niet langer verkrijgbaar in de EU. De verkoop is sinds september 2021 volledig stopgezet. Deze types hebben een zeer slechte energiebalans en/of zijn bijzonder milieuonvriendelijk.

De zuinigste lichtbronnen zijn tegenwoordig ongetwijfeld LED-lampen. Ze hebben een zeer klein aantal watt nodig om een hoog aantal lumen te produceren. LED-verlichting heeft ook een zeer lange levensduur. Laten we de onderstaande types eens nader bekijken!

LED lampen

LED lampen werden uitgevonden in de jaren '60, maar worden pas sinds de jaren '90 als een echt alternatief beschouwd en er wordt veel reclame voor gemaakt. Overigens zijn er sinds 1 september 2021 nieuwe normen van kracht voor de efficiëntie van lampen en gloeilampen, die worden beoordeeld op een uniforme schaal van A tot G. Maar wat betekenen deze veranderingen precies voor consumenten?

We kunnen nu nog bewustere keuzes maken om milieubewust en zuinig te zijn. De meest efficiënte producten van dit moment vallen nu in de E- of F-categorie, zodat je meteen kunt zien welke optie bijzonder energiebesparend is. LED-lampen hebben de volgende voordelen:

  1. Energie-efficiëntie: De gemiddelde lamp verbruikt slechts ongeveer 10 watt. Dit betekent dat ze gemiddeld ongeveer 85% minder energie verbruiken dan een gloeilamp en dus aanzienlijk besparen op energiekosten.
  2. Levensduur: Vergeleken met gloeilampen gaan LED's veel langer mee. Dit betekent dat je lampen veel minder vaak hoeft te vervangen en dus geld en grondstoffen bespaart.
  3. Minder warmteontwikkeling: LED's produceren minder warmte. Ze gebruiken energie veel efficiënter dan gloeilampen, die een groot deel van de energie omzetten in warmte. Moderne lampen worden daarom minder warm en vormen minder brandgevaar.
  4. Milieuvriendelijk: LED lampen zijn milieuvriendelijker omdat ze minder elektriciteit verbruiken en dus minder CO₂ uitstoten. Bovendien bevatten deze lichtbronnen geen giftige stoffen zoals kwik.

LED lampen zijn daarom zeer zuinig in vergelijking met conventionele gloeilampen. Bij de aanschaf moet je echter wel een model kiezen dat geschikt is voor het betreffende doel. Bij het installeren van de lamp kan het echter bijna niet misgaan, want LED's zijn heel eenvoudig aan te sluiten. Bij twijfel raden we je aan contact op te nemen met een specialist.

Nadelen van LED-verlichting

Zoals alle dingen in het leven heeft LED-verlichting ook nadelen. Deze omvatten:

  1. Hogere initiële kosten: LED-lampen zijn duurder dan conventionele gloeilampen. Houd er echter rekening mee dat ze veel minder energie verbruiken. Dit betekent dat je op de lange termijn geld bespaart omdat je minder elektriciteit verbruikt en de lamp minder vaak hoeft te vervangen.
  2. Verblindingseffecten: Sommige lampen kunnen je verblinden als ze niet goed geplaatst of uitgelijnd zijn. Om dit probleem te voorkomen, moet je op de sterkte en richting letten. Richt het licht zo dat het niet in je ogen schijnt.
  3. Kleurtemperatuur: LED's hebben een hogere kleurtemperatuur, wat door sommige gebruikers als onprettig kan worden ervaren. Een hoge kleurtemperatuur resulteert in een koel, blauwachtig licht, terwijl een lage een warme, bijna gelige kleur produceert.

Hoewel er enkele nadelen zijn, zijn de voordelen onmiskenbaar. Ze zijn energie-efficiënt, gaan lang mee en zijn milieuvriendelijk. Als je rekening houdt met de negatieve aspecten en de tips van premiumXL, kun je veel geld besparen en het milieu beschermen. LED's zijn de toekomst en zullen ons nog lang vergezellen - koop deze technologie vandaag nog online in onze shop!

Halogeenlampen

Halogeenlampen zijn een type dat gevuld is met broom. Een wolfraam gloeidraad wordt verwarmd om licht uit te stralen. Ze zijn niet meer zo wijdverspreid als vroeger, omdat ze de volgende nadelen hebben in vergelijking met LED's:

  1. Hoog energieverbruik: halogeenlampen verbruiken veel meer energie dan LED's.
  2. Korte levensduur: halogeenlampen zijn minder duurzaam en moeten vaker worden vervangen.
  3. Moeilijke verwijdering: Halogeenlampen bevatten halogeengas en zijn moeilijk te recyclen en weg te gooien.

Energiebesparende lampen

Spaarlampen waren aanvankelijk een veelbelovende optie om het energieverbruik te verminderen. Ze zouden de elektriciteitsrekening zichtbaar verlagen. Maar er zijn enkele nadelen. Een lange opwarmtijd is slechts een van de negatieve kenmerken. Ze zijn ook gevoelig voor kou en bevatten zelfs kwik, wat een potentieel gevaar voor het milieu is.

De weergave van de kleur wit wordt ook vaak bekritiseerd. Daarom hebben ze niet langer de voorkeur voor energiezuinige verlichting.

Solarlampen

Solarlampen zijn een uitstekende optie voor de tuin omdat ze worden aangedreven door zonne-energie en geen extra bedrading of opstelling nodig hebben. Hiervoor worden LED's gebruikt. Eenvoudige installatie en minimaal onderhoud zijn de redenen waarom ze zo populair zijn voor buitengebruik. Solarlampen helpen ook het milieu te beschermen omdat ze geen elektriciteit verbruiken. Je vindt modellen in veel verschillende kleuren en vormen.

De juiste lamp voor elke kamer

Onze leefruimtes zijn plekken waar we ons comfortabel en ontspannen willen voelen. Verlichting speelt hierin een belangrijke rol, omdat het een grote invloed heeft op onze stemming. Met de juiste lamp kunnen we het juiste licht creëren voor elke activiteit en elk moment. Hieronder geven we je enkele tips!

Woonkamerlampen: gezellig, warm & indirect

De woonkamer is een plek waar je wilt ontspannen en tijd wilt doorbrengen met familie en vrienden. Indirecte lichtbronnen zijn ideaal om hier een gezellige sfeer te creëren. Wandlampen en vloer- en tafellampen met wit, dimbaar licht zijn ideaal om een gezellige sfeer in de kamer te creëren.

Een elegante hanglamp boven de salontafel verfraait de kamer ook. Een dimbare plafondlamp is ook een goede keuze om heldere verlichting in de kamer te creëren voor activiteiten die meer licht nodig hebben - bijvoorbeeld de kamer opruimen of lezen.

Slaapkamer: Romantisch & rustgevend

In de slaapkamer willen we een gezellige sfeer creëren en bijdragen aan ontspanning. Vermijd te fel of te koud licht. Dimbare tafel- en staande lampen en wandlampen met warm wit licht zijn hier geschikt. Als je romantische avonden met z'n tweeën wilt, kun je kiezen voor een delicate, filigrane en warmwitte hanglamp.

Kantoorlampen: gemakkelijk voor de ogen & gefocust

Op kantoor is goede verlichting voor het thuiskantoor erg belangrijk om je te kunnen concentreren op je werk en je ogen te beschermen. Heldere plafondverlichting wordt hier onder andere sterk aanbevolen. Basis taakverlichting moet ook boven het bureau worden geplaatst. Een verstelbare werklamp is perfect om het licht op de werkplek te richten en tegelijkertijd de ogen te beschermen.

Badkamer: spatwaterdicht & flatteus

Hier heb je licht nodig dat helder en functioneel is. Er moet genoeg licht zijn zodat je make-up kunt aanbrengen of je kunt scheren. Spiegel-, wand- of plafondverlichting creëren ook een gezellige sfeer.

Keuken & eetkamer: modern & stijlvol

In de keuken heb je een functionele oplossing nodig om de werkoppervlakken te verlichten. Plafond- of inbouwlampen vullen elkaar aan met hanglampen boven de eettafel. Er moet één lamp zijn per meter tafellengte. De verlichting boven het werkblad moet helder en functioneel zijn.

Daarom zijn inbouwspots en ledlampen hier geschikt. Een hanglamp boven de eettafel is ideaal om een gezellige sfeer te creëren.

Kinderkamer: kleurrijk en creatief

In de kinderkamer gebruik je best kleurrijke en creatieve verlichting. Een goede optie is een plafondlamp met kleurrijke lampenkappen of een lamp in de vorm van een dier. Een eenvoudigere versie is ideaal als leeslampje bij het bed. Een dimbare tafellamp is hier ideaal.

Lampen voor de gang

In de gang draait het allemaal om functionele verlichting die de kamer helder verlicht.  Een plafondlamp met voldoende lichtsterkte is hier een goede keuze. Als je een gezellige optie overweegt, kun je ook een wandlamp installeren. Ben je op zoek naar een energiezuinige oplossing?

Dan kun je overwegen om bewegingssensorlampen te installeren. Deze gaan automatisch aan als je de gang binnenkomt en dragen zo bij aan energiezuinige verlichting.

Tuinlampen: robuust & sfeervol

LED lampen op zonne-energie zijn een goede optie om de tuin 's avonds en 's nachts te verlichten. Ze werken zonder batterijen en zijn eenvoudig te installeren.

Welke lampen zijn nu modern?

Lampen zijn niet alleen eenvoudige lichtbronnen, ze zijn ook een belangrijk onderdeel geworden van interieurstijlen. Ze zijn het perfecte accessoire om een speciale sfeer te creëren. Met de snelle ontwikkeling van technologie en designtrends in de interieurwereld veranderen ook de voorkeuren van klanten.

Daarom introduceren we hier een aantal moderne trends en populaire lampen!

Design: Vintage, retro & antiek, landhuis & industrieel

Vintage, retro en antieke ontwerpen zijn erg trendy - vooral in combinatie met moderne elementen. Dergelijke lampen passen perfect in een rustieke of industriële kamer en kunnen ook gebruikt worden als blikvangers in minimalistische interieurs. Landhuisontwerpen zijn ook erg populair.

De combinatie van natuurlijke materialen en minimalistische vormen creëert een natuurlijke en gezellige sfeer.

Materiaal: hout of rotan, glas, papier, metaal of messing

Rotan en houten lampenkappen zijn perfect voor kamers die een warme en gezellige sfeer nodig hebben. Witte lampenkappen van glas of papier laten het licht beter door en zijn daarom perfect voor kantoren of werkruimtes. Messing lampenkappen of metalen modellen hebben een luxueus effect. Ze zijn zeer geschikt als blikvangers in moderne huizen.

Kleuren: passend bij het interieur

Lampen in zwart en wit zijn momenteel erg populair omdat ze goed passen bij elke interieurkleur. Ze staan goed in moderne of minimalistische interieurs, maar ook in vintage of retro interieurs. Lampen in donkere tinten zoals antraciet, grijs of donkerblauw zijn ook in trek omdat ze een elegante en tijdloze sfeer creëren.

Tips: Waar moet ik op letten bij het kopen?

Lampen zijn de kers op de taart en kunnen de sfeer aanzienlijk veranderen. Of je nu op zoek bent naar een praktische lichtbron of charme wilt toevoegen aan je huis met decoratieve verlichting - de juiste lamp kopen kan een uitdaging zijn. Let op deze aspecten:

Functie: Wat moet de lamp kunnen?

Voordat je een lamp kiest, moet je bedenken welk doel deze moet vervullen. Ben je op zoek naar een vloerlamp die een specifieke ruimte verlicht of die eerder als decoratie dient? Technische functies zoals smart home verlichting of bewegingsdetectoren zijn nu ook standaard bij veel lampmodellen. Bedenk dus van tevoren welke functies je nodig hebt. Je vindt een grote selectie in onze online shop!

Moderne lampen zijn ook dimbaar en bedlampjes hebben vaak een aanraakfunctie.

Verlichting in lumen: hoe fel moet het zijn?

Lumen is een eenheid die wordt gebruikt om de helderheid van licht te meten en is een belangrijke factor bij het kopen van een lamp. Terwijl watt het energieverbruik aangeeft, geeft lumen aan hoeveel licht een armatuur uitstraalt. Hoe hoger de lumenwaarde, hoe helderder de lamp schijnt.

De vereiste helderheid varieert afhankelijk van de kamer. In een grote woonkamer is ongeveer 100 lumen per vierkante meter ideaal. Als je deze formule gebruikt, weet je precies hoeveel lumen je plafondlamp moet hebben. Als het echter om een kantoor gaat, is een lamp met minstens 300 lumen geschikter.

Als je bijvoorbeeld een grote kamer hebt en een goed verlichte omgeving wilt, is 1000 lumen niet veel.

Lichtkleur: welk licht moet het zijn?

Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het kopen van LED-verlichting is de lichtkleur. Er zijn twee hoofdtypen: warm wit en koel wit. Koel wit bevat meer blauw licht en ziet er voor het oog helderder uit dan warm wit. Daarom hebben koelwitte lichtbronnen een hogere lumenoutput.

Dit betekent dat deze variant vaak geschikter is voor ruimtes waarin mensen werken of lezen.  Het is ideaal voor een daglichtarmatuur zodat je niet moe wordt. Voor woonkamers daarentegen is warm wit de aanbevolen kleur, omdat het een gezelliger sfeer creëert en minder blauw licht bevat. Dit is gemakkelijker voor de ogen.

De lamp aansluiten: Waar je rekening mee moet houden

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden zijn de letters N en L. N staat voor nulleider en L voor fase. De kleuren van deze twee kabels kunnen per land en fabrikant verschillen en mogen daarom niet als enige indicator voor identificatie worden gebruikt. In Duitsland zijn ze meestal blauw of grijs (N) en zwart of bruin (L).

De nulleider (N) geleidt de stroom van de lamp terug naar het stopcontact, terwijl de fasegeleider (L) de stroom naar de lamp levert. Het is van cruciaal belang dat u deze twee kabels correct aansluit voor een veilig gebruik van de lamp. Als ze verkeerd worden aangesloten, kan er kortsluiting ontstaan. Zorg er ook voor dat N en L elkaar niet raken.

Welke lampvoeten zijn er?

Een veelgebruikte fitting is de G9, die oorspronkelijk werd ontwikkeld voor halogeenlampen met hoogspanningstechnologie. Er is nu echter ook een LED-alternatief, dat een hogere energie-efficiëntie en een langere levensduur heeft. Een andere veelgebruikte fitting is de E14 of E27.

Het verschil tussen de twee zit in de diameter van de lampvoet, waarbij de E staat voor de ontwikkelaar Thomas Edison. Als je op zoek bent naar een lamp met een E10 fitting, betekent dit dat deze een diameter van 10 mm heeft. Met deze kennis kun je de perfecte fitting kiezen voor jouw verlichting.

Ben je op zoek naar een kroonluchter voor in de woonkamer, een zwarte metalen vloerlamp of praktische buitenverlichting? Je vindt het perfecte product in onze shop!

loader
Bezig met laden...