18 producten

Sorteer op sort-descending
Vanaf € 39,19
Incl. 21% BTW
Sale
lux.pro Design plafondlamp Abbey 12x34 cm 3xE14 zwart goudkleurig wit
€ 39,59 € 43,99
Incl. 21% BTW
30 dagen beste prijs
question-mark-circle
: € 38,69
Sale
lux.pro Design plafondlamp Widnes 14,5x28x28 cm 4xG9 zwart en goudkleurig
€ 48,74 € 64,99
Incl. 21% BTW
30 dagen beste prijs
question-mark-circle
: € 48,74
€ 57,99
Incl. 21% BTW
Vanaf € 29,60
Incl. 21% BTW
Sale
[lux.pro] Plafondlamp plafonnière Halesowen 6xE27 zwart en koperkleurig
€ 32,50 € 64,99
Incl. 21% BTW
30 dagen beste prijs
question-mark-circle
: € 32,50
Sale
[lux.pro] Plafondlamp plafonnière 6xE27 Halesowen zilverkleurig
€ 29,60 € 73,99
Incl. 21% BTW
30 dagen beste prijs
question-mark-circle
: € 29,60
Sale
Plafondlamp Kira met kristallen 15xØ47,5 cm chroom 4xE14
€ 20,34 € 36,99
Incl. 21% BTW
30 dagen beste prijs
question-mark-circle
: € 18,50
Sale
Plafondlamp Veli Prisma 28x38x38 met kristallen chroom 4xG9
€ 70,39 € 87,99
Incl. 21% BTW
30 dagen beste prijs
question-mark-circle
: € 70,39
Sale
Plafondlamp plafonnière Helena 12xØ40 cm zwart wit 3xE27
€ 42,04 € 57,99
Incl. 21% BTW
30 dagen beste prijs
question-mark-circle
: € 42,04
Sale
Plafondlamp Trio met kristallen 20xØ28 cm chroom 3xG9
€ 33,59 € 41,99
Incl. 21% BTW
30 dagen beste prijs
question-mark-circle
: € 33,59
Sale
Plafondlamp plafonnière Omaha Ø 45 cm 3xE27 bruin en wit
€ 39,19 € 55,99
Incl. 21% BTW
30 dagen beste prijs
question-mark-circle
: € 39,19
Sale
Plafondlamp plafonnière Omaha Ø 45 cm 3xE27 grijs en wit
€ 53,19 € 55,99
Incl. 21% BTW
30 dagen beste prijs
question-mark-circle
: € 53,19
Sale
Plafondlamp plafonnière Omaha Ø 45 cm 3xE27 wit
€ 56,69 € 62,99
Incl. 21% BTW
30 dagen beste prijs
question-mark-circle
: € 56,69
Sale
Plafondlamp Missouri plafonnière Ø45 cm zwart en wit 3xE27
€ 43,19 € 53,99
Incl. 21% BTW
30 dagen beste prijs
question-mark-circle
: € 43,19

18 producten

Voor welke kamers zijn plafondlampen geschikt?

Plafondlampen zijn geschikt voor alle ruimtes in een huis. Ze creëren verschillende sferen, afhankelijk van de gebruikte lichtbronnen. Hier zijn enkele voordelen van plafondlampen voor je huis:

 • Plafondlampen kunnen helpen om een huis gezelliger en vriendelijker te maken.
 • Ze zorgen voor een betere en meer gelijkmatige verlichting dan andere types.
 • Elegante plafondlampen in kleuren zoals wit of grijs zijn bijvoorbeeld een geweldige manier om stijl en persoonlijkheid aan een kamer toe te voegen.

Welke soorten plafondlampen zijn er?

Het meest gebruikelijke type is een plafondlamp, die dicht bij het oppervlak wordt geplaatst en verkrijgbaar is in verschillende vormen en maten. Als je een accent wilt aanbrengen, kan een kroonluchter ideaal zijn - deze indrukwekkende modellen zijn verkrijgbaar in allerlei ontwerpen. Je vindt hier een overzicht:

 • Spots: Deze bevinden zich dicht bij het plafond. Hierdoor wordt het licht gelijkmatig verdeeld.
 • Railsystemen: Hiermee kun je verschillende lichtbronnen aan één railsysteem bevestigen.
 • Spotlights: Spotlights hebben een brede lichtstraal en verlichten daarom een groot gebied gelijkmatig.

Lampen met meerdere vlammen: Of je twee, drie, vier, vijf of zes vlammen nodig hebt, hangt af van de grootte van de kamer. Het licht wordt verspreid door het in verschillende richtingen te richten.

Plafondspots

Plafondspots in wit, zilver of goud zijn een ononderbroken trend omdat je hiermee een specifieke ruimte gelijkmatig en stijlvol kunt verlichten. Veel mensen gebruiken dimbare modellen in hun keuken omdat ze een goede taakverlichting bieden. Ze zijn ook ideaal voor lage plafonds. Er is niet één "juiste" manier om je plafondspots te regelen. We hebben echter een aantal algemene tips samengevat over hoe u uw plafondverlichting het beste kunt plaatsen:

 • Afstand tot de muur: Het licht moet "breken" op ¾ van de kamerhoogte. Met andere woorden, het verspreidt zich vanaf de spot over de breedte en wanneer het de muur raakt, moet de hoogte ongeveer ¾ van de totale hoogte zijn.
 • Afstand tussen de spots: De afstand tussen de afzonderlijke spots moet twee keer zo groot zijn als de afstand tot de muur.
 • Plaatsing van de spots: In een rechte lijn geplaatst, creëren ze een lineair ontwerp. Creatieve vormen zoals cirkels kunnen echter een heel speciale sfeer creëren.

De lichtintensiteit van de afzonderlijke LED-spots beïnvloedt ook het aantal lampen. Je moet daarom niet alleen rekening houden met het aantal, maar ook met de lichtintensiteit in lumen. De fysische eenheid lux, die staat voor verlichtingssterkte, is ook belangrijk.

Een goede methode voor het berekenen van het aantal is om het te berekenen in lumen. Dit resulteert in

 • Woon- en eetkamer - 100 lm/m²
 • Keuken, badkamer en studeerkamer - 275 lm/m²
 • Gangen - 200 lm/m²
 • Slaapkamer en kinderkamer - 100 -150 lm/m²
 • Kelder en garage - min. 200 lm/m² 

Railsystemen 

Plafondlampen met railsystemen zijn een type verlichting dat aan verschillende rails wordt bevestigd. Hierdoor kun je de hoogte en hoek van de lamp gemakkelijk aanpassen om het perfecte licht voor elke situatie te krijgen. Of je nu op zoek bent naar een sfeervol wit licht voor je woonkamer of taakverlichting voor je keuken, railsystemen zijn veelzijdig. Ze zijn trouwens niet alleen stijlvol en flexibel, maar ook heel gemakkelijk te installeren.

Spots 

Ben je op zoek naar een betere manier om je kantoor of een openbare ruimte te verlichten? Plafondspots zijn lampen die aan het plafond worden bevestigd. Ze worden vaak gebruikt in openbare ruimtes zoals kantoren, scholen en ziekenhuizen. Ze kunnen worden uitgerust met fluorescentiebuizen, LED's of gloeilampen.

Meervlamige modellen

Plafondlampen met meerdere vlammen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Welk model je kiest, hangt af van de grootte van de ruimte. Hieronder vind je enkele richtlijnen.

 • 2-vlam: Deze zijn ideaal voor kleinere ruimtes. Ze kunnen ook worden gebruikt om bepaalde gebieden te benadrukken.
 • 3-vlam: Ze zijn een goede keuze voor middelgrote ruimtes zoals tienerkamers.
 • 4-vlam: Als hoofdlampen geven ze voldoende licht in de meeste omgevingen.
 • 5-vlam: Ze verlichten verschillende gebieden tegelijkertijd.
 • 6-vlam: Ze zijn perfect voor ruime woonkamers. 

Dergelijke plafondlampen zijn geschikt voor woonkamers of slaapkamers en kunnen zelfs buiten op terrassen worden gebruikt.

De juiste plafondlamp voor elke kamer 

Welk type lamp je ook nodig hebt voor je huis, onze aantrekkelijke en eigentijdse lampen creëren een elegante en moderne look. Denk echter eerst na over de sfeer die je wilt creëren en de algemene esthetiek. Wil je iets eenvoudigs in het wit of een mooie metalen lamp met een afstandsbediening?

Een kleine woonkamer kan baat hebben bij een enkele hanglamp of een kroonluchter, terwijl een grote en open ruimte bijzonder ruimtelijk kan lijken met verschillende inbouwspots of metalen rails. Deze aspecten zijn belangrijk:

 • De grootte
 • Het gewenste effect
 • De stijl
 • Bestaand meubilair zoals banken en kasten 

Woonkamer 

Er zijn verschillende lichtbronnen die goed kunnen werken in een woonkamer en het hangt echt af van je persoonlijke voorkeur. Als je een gezellige sfeer in je woonkamer wilt creëren, zijn dimbare plafondlampen in wit of metaal met afstandsbediening een optie. Dit geeft je voldoende licht als je gaat eten en een gedempte sfeer als je tv kijkt.

Slaapkamer 

Het belangrijkste in een slaapkamer is dat je een plek creëert die uitnodigend en ontspannend is. Een te felle en verblindende LED plafondlamp kan bijvoorbeeld afleidend werken. Kies in plaats daarvan voor warme en dimbare verlichting, zodat je aan het einde van de dag kunt ontspannen.

Welke lamp in de keuken? 

Een kleinere keuken heeft misschien maar een paar witte spotjes nodig, terwijl een ruime eetkamer misschien krachtiger licht nodig heeft, zoals een kroonluchter met meerdere vlammen. Over het algemeen is warm wit meer uitnodigend en ontspannend voor de eetkamer, terwijl koel witte lampen met afstandsbediening ideaal zijn boven het werkblad. Daarom kan de ideale oplossing bestaan uit een moderne plafondlamp met ongeveer 2.700 Kelvin voor de eettafel en verschillende spots met 5.300 Kelvin voor het werkgebied.

De kleurtemperatuur wordt gemeten in Kelvin (K) en varieert meestal van 2.700 (warm wit) tot 6.500 k (koel wit). Hoe lager de kleurtemperatuur, hoe warmer het licht lijkt. Neutraal wit (3.300 - 5.300 k) ligt tussen deze twee uitersten in.

Voor de eettafel geldt: je moet rekening houden met één armatuur per meter tafel.

Badkamer 

In een badkamer heb je meestal taakverlichting nodig om bijvoorbeeld make-up aan te brengen of je te scheren. Extra verlichting is ook aan te raden voor gezellige avonden in bad.

Kinderkamer 

Er zijn veel verschillende soorten plafondlampen die geschikt zijn voor kinderkamers. Bij het kopen van een plafondlamp moet je altijd de voorkeur geven aan dimbare modellen, omdat kinderen altijd verschillende lichtsferen nodig hebben.

Hal en garderobe 

Voor een kleine hal met lage plafonds zijn LED plafondlampen die vlak met het plafond worden gemonteerd misschien de beste keuze. Als je hogere plafonds hebt, zijn hanglampen of kroonluchters misschien geschikter.

Werkkamer 

In een studeerkamer moet de lichtbron vooral helder, ergonomisch en uniform zijn. Het is ook belangrijk dat je niet direct in het licht kijkt als je werkt om je ogen te beschermen. Een goede keuze is daarom een LED plafondlamp met meerdere verstelbare spots.

Lichtsterkte: Hoeveel lumen moet een plafondlamp hebben? 

Je hebt ongeveer 100 lumen per vierkante meter nodig als basis- of indirecte lichtbron in de woonkamer. Je hebt dus 2.000 lumen nodig voor 20 vierkante meter. Een goede plafondlamp moet ongeveer 60 watt hebben (of 9 watt voor LED's). In de keuken is 275 lumen per vierkante meter ideaal, omdat je altijd sterk licht hebt tijdens het koken. Hier komt 5.300 Kelvin overeen met een daglichtlamp.

Designs: Welke plafondlampen zijn modern? 

Je hebt keuze te over - de volgende stijlen zijn bijzonder populair:

 • Fancy: Zeer modern en goed voor accenten
 • Modern: Meestal eenvoudige en elegante look
 • Landhuis: Rustieke en uitnodigende uitstraling
 • Rustiek: Natuurlijke materialen zoals hout of steen
 • Vintage: Design van voorbije decennia
 • Retro: Onmiskenbare look
 • Art Nouveau: Design uit de jaren 1890
 • Oosters: Artistieke uitstraling en gemaakt van materialen zoals glas en metaal
 • Antiek: Bijzonder luxueus en elegant 

Materiaal 

Niet alleen de stijl, maar ook het materiaal kenmerkt de plafondlamp. Kristal en glas zijn populair omdat ze er elegant en verfijnd uitzien, terwijl metaal en roestvrij staal duurzaam en robuust zijn. Hout creëert een natuurlijke look en stof kan worden gebruikt om accenten te leggen.

Kleuren en vormen 

De meeste lampen zijn verkrijgbaar in een van de volgende kleuren:

 • Zwart
 • Wit
 • Zilver
 • Goud 

Ronde lampen zien er elegant uit en platte modellen zijn ideaal voor slaapkamers. Spots in wit worden beschouwd als onopvallende lampen, terwijl hanglampen, trio-lampen en bollampen opvallende highlights zijn. Grote lampen zijn imposant en hoekige of vierkante lampen zien er elegant uit.

Waar moet ik op letten bij plafondlampen? 

Ben je op zoek naar de perfecte plafondlamp maar kun je maar niet beslissen? Hieronder vind je enkele tips en hints om je te helpen het juiste model te vinden.

Hoe groot moet de plafondlamp zijn? 

De afmetingen van je plafondlamp moeten afhangen van de grootte van de kamer en de hoogte van het plafond. Voor kleine kamers of lage plafonds is een kleinere en plattere lamp het meest geschikt. Je kunt smalle gebieden prachtig verlichten met modellen met één vlam. Als je echter hoge plafonds hebt, kan een moderne hanglamp ideaal zijn. Overigens: als richtlijn geldt dat de lamp boven de eettafel een diameter van 50% van de tafellengte moet hebben.

Extra functies: Dimmer of kleurverandering, afstandsbediening of bewegingsmelder 

Denk ook na over extra functies. De volgende opties zijn mogelijk:

 • Dimbaar
 • Met afstandsbediening
 • Functie voor kleurverandering
 • Met ventilator
 • Bewegingsmelder
 • Met geheugenfunctie 

Welke lichtbron heeft mijn plafondlamp nodig? 

Gloeilampen zijn het traditionele type verlichting en halogeenlampen geven een sterk en warm licht. Energiebesparende en LED plafondlampen gebruiken daarentegen veel minder elektriciteit en zijn daarom energiezuiniger. LED plafondlampen zijn de beste optie.

LED plafondlampen: Zijn LED lampen echt beter? 

Ja, LED plafondlampen zijn energiezuiniger en hebben een langere levensduur dan conventionele lampen. Ze genereren ook minder warmte. Dit betekent dat LED technologie ook fantastisch is voor tafellampen. Je kunt hier een profiel vinden:

 • Hoe het werkt: Een LED is een halfgeleider die licht uitzendt wanneer er een elektrische stroom doorheen stroomt. De kleur van de LED plafondlamp hangt af van het type materiaal.
 • Levensduur: LED plafondlampen gaan meestal tussen de 25.000 en 50.000 uur mee.
 • Stroomverbruik: LED plafondlampen zijn zeer energiezuinig. Een LED van 9 watt is ongeveer gelijk aan de lichtintensiteit van een gloeilamp van 60 watt en verbruikt 85% minder elektriciteit.
 • LED per : 100 lumen per m² wordt aanbevolen voor algemene verlichting. Voor werkruimten moet uw LED plafondlamp echter minstens 250 lumen per m² hebben.
 • Energie-efficiëntie: U kunt herkennen hoe zuinig een LED plafondlamp is aan de efficiëntieklasse. A++ wordt beschouwd als de beste keuze.
 • Nadelen: Het zeer effectieve licht wordt door sommige mensen als te fel ervaren en dimbare LED lichtbronnen zijn iets duurder in aanschaf. 

Inbouw plafondlamp: Hoe monteer je plafondlampen? 

Hier volgen enkele tips voor het ophangen van je plafondlamp.

 • De meeste plafondlampen worden bevestigd met schroeven en pluggen. Eerst schroef je de beugel vast en daarna sluit je de lamp aan op de kabels.
 • Uitzetpluggen zijn ideaal voor wat zwaardere modellen omdat ze veerkrachtiger zijn.
 • Sommige dimbare LED plafondlampen hebben vijf kabels nodig in plaats van drie.
 • Bij het boren moet je niet vertrouwen op standaarden, vooral niet in oude flats. Om te voorkomen dat je de elektriciteitskabel raakt, moet je het kabeltraject van tevoren controleren met een kabelzoeker.
 • Bij het aansluiten is het belangrijk dat je elke kabel op de juiste tegenhanger aansluit. Anders gaat de LED plafondlamp niet branden!
 • Wil je niet boren? Dan kun je montagelijm of speciale tape gebruiken

Soms is alles ingewikkelder dan het op het eerste gezicht lijkt. Een elektricien kan je in zo'n situatie helpen. Hij kan bijvoorbeeld vakkundig een LED plafondlamp installeren in de slaapkamer.

Waar gooi je plafondlampen weg? 

Plafondlampen mogen niet met het huishoudelijk afval worden weggegooid, omdat ze schadelijke stoffen bevatten en vaak recyclebaar zijn. LED plafondlampen bevatten waardevolle metalen die opnieuw gebruikt kunnen worden. Gooi ze daarom weg bij een recyclingcentrum of winkel.

loader
Bezig met laden...