Producten 1-24 van 81

Sorteer op sort-descending
Vanaf € 57,99
Incl. 21% BTW
Vanaf € 241,99
Incl. 21% BTW
Sale
Klem zonwering luifel uitschuifbaar donkerblauw wit 150x120 cm
Vanaf € 52,99
Incl. 21% BTW
Sale
Windscherm balkonscherm opvouwbaar 160x160 cm - grijs
Sale
Windscherm balkonscherm opvouwbaar 160x160 cm - groen
Sale
Windscherm balkonscherm opvouwbaar 160x160 cm - wit
€ 53,99 € 59,99
Incl. 21% BTW
Sale
Klem zonwering luifel uitschuifbaar donkerblauw 200x120 cm
Sale
Klem zonwering luifel uitschuifbaar donkerblauw 250x120 cm
Sale
Klem zonwering luifel uitschuifbaar donkerblauw 300x120 cm
Sale
Klem zonwering luifel uitschuifbaar donkergroen 150x120 cm
Sale
Klem zonwering luifel uitschuifbaar donkergroen 200x120 cm
Sale
Klem zonwering luifel uitschuifbaar donkergroen 250x120 cm
Sale
Klem zonwering luifel uitschuifbaar donkergroen 350x120 cm
Sale
Klem zonwering luifel uitschuifbaar antraciet zwart 250x120 cm
Sale
Klem zonwering luifel uitschuifbaar antraciet zwart 350x120 cm
Sale
Klem zonwering luifel uitschuifbaar geel en wit 150x120 cm
Sale
Klem zonwering luifel uitschuifbaar donkerblauw wit 250x120 cm
Sale
Klem zonwering luifel uitschuifbaar donkergroen 300x120 cm
Sale
Klem zonwering luifel uitschuifbaar geel en wit 250x120 cm
Sale
Klem zonwering luifel uitschuifbaar donkerblauw wit 350x120 cm
Sale
Klem zonwering luifel uitschuifbaar donkerblauw wit 200x120 cm
Sale
Klem zonwering luifel uitschuifbaar donkerblauw 150x120 cm
Sale
Klem zonwering luifel uitschuifbaar donkerblauw 350x120 cm

Wat is een luifel?

Een zonnescherm is een flexibele structuur bestaande uit een frame en doek die aan een gebouw of vrijstaande structuur wordt bevestigd om bescherming te bieden tegen de zon, hitte en regen. Het is vaak uitgerust met een oprolmechanisme waarmee de luifel naar wens kan worden in- en uitgeschoven.

Welke luifels zijn er beschikbaar?

Er zijn verschillende soorten zonweringen die verschillen qua functionaliteit en design:

 • Intrekbare zonneschermen: Deze zonneschermen kunnen naar wens uit- en ingetrokken worden om schaduw te bieden of zonlicht binnen te laten. Ze zijn ideaal voor ramen en patio's.
 • Inklapbare luifels: Deze kunnen worden opgevouwen om ruimte te besparen als ze niet nodig zijn. Ze zijn vooral populair voor balkons en kleinere terrassen.
 • Vaste zonneschermen: Deze worden permanent geïnstalleerd en bieden het hele jaar door bescherming. Ze zijn ideaal voor grotere terrassen of veranda's.
 • Open vouwarm zonneschermen: Deze hebben verstelbare armen om de schaduw aan te passen. Ze kunnen flexibel gebruikt worden en zijn ideaal voor terrassen en balkons.

Waar moet ik op letten als ik een voortent koop?

Er zijn verschillende soorten luifels, afhankelijk van je behoeften. Sommige zijn speciaal ontworpen voor bescherming tegen de zon, andere bieden ook bescherming tegen hitte of regen.

Voor gebieden met sterke wind worden bijzonder robuuste zonneschermen met windweerstandsklasse 1 aanbevolen. Ze zijn bestand tegen hoge windsnelheden en bieden toch betrouwbare bescherming. Het wordt echter aanbevolen om luifels in te trekken bij sterke wind om schade te voorkomen en de levensduur van de luifel te verlengen.

Luifeldoeken: Welke is de beste?

Er zijn verschillende stoffen voor luifels, waaronder

Polyacryl: UV-bestendig en kleurvast, met een lange levensduur en een goed ademend vermogen.

Polyester: Kosteneffectief alternatief met goede elasticiteit en lage UV-bescherming. Het is zeer geschikt voor gebruik op kleine luifels of in overdekte ruimtes.

Is een luifel waterdicht?

Zonneschermen met speciale impregnering bieden bescherming tegen regen. Zorg voor een hoge mate van waterdichtheid en een voldoende hellingshoek om wateroverlast te voorkomen.

Kleuren luifels: Wat is de beste kleur?

De kleurkeuze hangt af van persoonlijke voorkeur en praktische overwegingen. Lichte kleuren creëren een vriendelijke sfeer en weerkaatsen zonlicht, terwijl donkere kleuren een betere bescherming bieden tegen UV-stralen en vuil verbergen.

Hoe worden luifels bevestigd?

De installatie van een luifel vereist zorgvuldige planning en installatie om een veilige en betrouwbare bescherming te garanderen. Ten eerste moeten de juiste bevestigingspunten worden gekozen om een stabiele verankering te garanderen. Afhankelijk van het type luifel kunnen deze bevestigingspunten aan de muur, onder het plafond of zelfs aan de vloer worden bevestigd. Het is belangrijk om de draagkracht van de bevestigingspunten te controleren en ervoor te zorgen dat ze bestand zijn tegen de krachten die door weer en wind op de luifel worden uitgeoefend.

Tijdens de installatie moeten de steunen en draagarmen nauwkeurig worden uitgelijnd en vastgezet, zodat de luifel gelijkmatig kan in- en uitrollen. Na bevestiging moeten de spanmechanismen worden afgesteld om een optimale spanning van het luifeldoek te garanderen.

Het is raadzaam om de installatie door een vakman te laten uitvoeren om er zeker van te zijn dat de luifel correct wordt geïnstalleerd en goed functioneert.

Welke maten zijn er beschikbaar voor luifels?

Luifels zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van kleine balkonluifels tot grote terrasluifels. De juiste maat hangt af van de afmetingen van de installatielocatie en de individuele vereisten.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende maten:

 • 2,5 meter breed: Deze zonneschermen zijn zeer geschikt voor smallere ruimtes zoals balkons of kleinere terrassen.
 • 3 meter breed: Deze middelgrote zonweringen zijn veelzijdig en passen goed bij de meeste standaard terrassen.
 • 4 meter breed: grotere zonneschermen van deze breedte bieden meer schaduw en zijn ideaal voor grotere terrassen of zones in de tuin.
 • 5 meter en meer: Zonneschermen in deze maten zijn geschikt voor bijzonder grote terrassen of overdekte buitenruimtes.

Luifel schoonmaken

Een regelmatige reiniging en verzorging van uw zonnescherm is belangrijk om de levensduur te behouden en het in goede conditie te houden. Stof, vuil, vogelpoep en andere aanslag kunnen niet alleen het uiterlijk van uw zonnescherm aantasten, maar ook de functionaliteit ervan beperken. Hier zijn enkele beproefde tips voor het reinigen van uw luifel:

 1. Grof vuil verwijderen: Borstel eerst het grove vuil en los vuil van de luifel. Gebruik een zachte borstel of bezem om beschadiging van het luifeldoek te voorkomen.
 2. Reinigen met een mild reinigingsmiddel: Meng een milde zeepoplossing met warm water. Breng deze oplossing vervolgens met een spons of borstel aan op de vervuilde delen van de luifel. Schrob niet te hard om het luifeldoek niet te beschadigen.
 3. Grondig afspoelen: Spoel de luifel grondig af met helder water om alle zeepresten te verwijderen. U kunt het beste een tuinslang met een zachte waterstraal gebruiken.
 4. Laten drogen: Laat het zonnescherm volledig drogen voordat je het weer oprolt. Zorg ervoor dat het volledig droog is om schimmelvorming te voorkomen.
 5. Hardnekkige vlekken behandelen: Voor hardnekkige vlekken zoals vogelpoep of olieachtige resten kan een speciale reinigingsoplossing voor luifels of een mild schoonmaakmiddel worden gebruikt. Breng het reinigingsmiddel aan op de vlek, laat het een paar minuten inwerken en spoel het daarna grondig af met water.
 6. Professionele reiniging: Als je luifel erg vuil is of je niet zeker weet hoe je hem moet schoonmaken, is het aan te raden om hem professioneel te laten reinigen. Professionals kunnen het zonnescherm voorzichtig en effectief reinigen zonder het te beschadigen.

Door uw zonwering regelmatig te reinigen, houdt u hem niet alleen schoon en mooi, maar verlengt u ook aanzienlijk de levensduur.

Luifels creëren een gezellige sfeer

Er zijn geschikte zonweringen voor je balkon of tuin die aan verschillende behoeften kunnen voldoen. Wil je de was drogen op je balkon of genieten van ontspannende momenten in de tuin? Er is een zonnescherm dat precies aan jouw wensen voldoet.

Op het balkon biedt een zonnescherm niet alleen bescherming tegen de zon, maar creëert het ook een gezellige sfeer. Een schaduwrijke plek op het balkon zorgt ervoor dat je warme dagen buiten kunt doorbrengen zonder blootgesteld te worden aan de hitte. Je kunt er genieten van een kopje koffie of gewoon ontspannen en genieten van het uitzicht.

In de tuin kun je een zonnescherm over je terras of zithoek installeren om bescherming tegen de zon te bieden en tegelijkertijd een ontspannende omgeving te creëren. Met een zonnescherm kunt u uw tuinmeubelen beschermen en een aangename loungehoek creëren waar u achterover kunt leunen en genieten van het buitenleven.

Je kunt je buitenruimte verder aanvullen met bijpassende meubelsets. Van gezellige loungesets tot elegante eethoeken, er zijn verschillende opties die perfect bij je luifel passen en je balkon of tuin omtoveren tot een uitnodigende ruimte.

loader
Bezig met laden...